Hans Timmermans

Muziek, Video, Crossmedia, Performances en Installaties

Websites en cd-roms

fontysdansacademieVaak maak ik websites ter ondersteuning van projecten waarin ik al participeer als muzikant, videokunstenaar of vanuit mijn betrokkenheid als technisch ondersteuner. De integratie van video, audio en streaming televisie bevordert eveneens de interactie met bezoekers en de mogelijkheid om on line samen met de bezoeker muziek te maken.
Bij het ontwikkelen van de uitstraling van de site, wordt uiteraard rekening gehouden met de bestaande huisstijl van bedrijf, organisatie en/of persoon. Een site kan ook worden ingezet als live verslaggevingsmedium van bijvoorbeeld een expo, opening, festival en andere presentaties.
Voor duurzame sites die continuïteit moeten bieden, is het ook een doel om de opdrachtgever te leren om de site zelf te ondehouden, inhoud up te daten en dat toe te voegen wat van belang is voor de totale en actuele uitstraling van de site. Dit stukje zelfredzaamheid maakt de site nog meer 'eigen'.

Cd roms worden gemaakt vanuit het windowsplatform en liggen vaak in het verlengde van een ontwikkelde site. Gezocht wordt naar de interactie van video en audio en vormt veelal een eindproduct van diverse projecten zoals bijvoorbeeld de afronding van een bandcoachingsproject. Ook wordt een cd rom vaak geproduceerd om potentiële deelnemers / gebruikers vooraf een beeld te bieden van wat zij kunnen verwachten van een dienst, product, voorstelling of bijeenkomst.