De Week van de Warande

Video mapping is een projectietechniek uit de entertainmentindustrie die ieder oppervlak lijkt te veranderen in een videoscherm. Of zelfs in een video-versie van zichzelf. Er ontstaat een optische illusie tussen 2D en 3D, tussen projectie en realiteit. Deze techniek wordt ingezet bij het projecteren op het sculpturaal podium. Omdat de projectie heel exact is, is het bijna onmogelijk om nog een onderscheid te maken tussen het echte gebouw en de projectie ervan. De golvende curves van het sculputraal krijgen hiermee een extra ‘levende’ dimensie. De geometrische barokke vormen en lijnen van de Warande zijn hierbij een belangrijke inspiratiebron

2013-08-10 122746

Hans Timmermans verzamelde via archieven en inzendingen van lezers van het Brabants Dagblad diverse beelden van en over de Warande. Deze werden verwerkt in een speciaal programma, geschikt voor videomapping.

Na uitgebreide testst ‘in het werk’ is op het sculpturaal een video-mapping programma gemaakt. Het programma bestond uit een ‘loop’ van ca 12 minuten.

De projecties waren te zien tijdens het avondprogramma en vormden een fraaie extra laag toe aan het podium sculptuur.
Het speciaal voor deze gelegenheid gschreven gedicht van Karla Witjens kon op het laatste moment ook nog worden ingevoegd. De projectie hiervan leverde letterlijke en figuurlijk een extra dimensie op.

2013-08-10 123312

 http://www.deweekvandewarande.nl/