Tilburg 200 jaar: Een betoverende sluiting

Tilburg-200-Jaar-4_jpg_scaled_100019 december, Piushaven: een betoverende sluiting
Zo bijzonder als we het jaar 2009 hebben geopend, zo bijzonder sluiten we dit jubileumjaar ook af. We noemen de sluiting niet voor niets "Betoverend". 19 december is de Piushaven in Tilburg het podium van een indrukwekkende slotact. Iedereen is uitgenodigd. Want een jaar lang feest voor alle Tilburgers, sluiten we natuurlijk ook af met alle Tilburgers.
Dat mág je niet missen!

Passie, bezinning, kerst, verwondering……
…… komen op 19 december samen tot één betoverend geheel. Het is bijna kerstmis, de periode van bezinning. Van saamhorigheid. Samen met je mede-Tilburgers wordt je meegenomen op een muzikale reis langs alle windstreken. Van noord naar zuid, van west naar oost. Verschillende culturen komen langs, zichtbaar maar vooral hoorbaar. Prachtige klanken vullen de avondlucht, en smelten samen tot een unieke compositie.

Het centrum van de Piushaven is voor één avond het centrum van de wereld……

Hartverwarmend welkom
De een uur durende sluiting vindt plaats in de Piushaven die voor de gelegenheid in prachtige winterse sferen is gebracht. Om 20.00 uur precies start de show. Voor die tijd wordt iedereen hartelijk verwelkomd met een 'hartverwarmend' hapje en drankje. Vervolgens is iedereen vrij om een plaatsje te zoeken aan een van de kades. Hierlangs zijn ongeveer 2000 stoelen opgesteld. Voor minder validen en voor personen die graag zittend het slotstuk willen bekijken. Dus wie wil zitten, kom op tijd!

Achter de rij stoelen is er voor iedereen een staplaats van waaruit de show vanuit alle hoeken prima te zien is.

Betoverende Sluiting
Licht uit, spot aan…… een uur lang zul je ogen en oren tekort komen. De elementen vormen de rode draad in deze muzikale apotheose van een prachtig jubileumjaar. Vuur vermengt zich met water, lucht gaat vloeiend over in aarde. Een prachtig muziekstuk, speciaal gecomponeerd voor deze avond wordt opgevoerd. De avond nadert zijn ontknoping…… alle elementen vormen één geheel…… het danseresje tingelt nog één keer……

……en dan is het jubileumjaar voorbij.

Tilburgs talent
Het jubileumjaar was letterlijk een feest voor en door Tilburgers. Deze slotact wordt ook weer mogelijk gemaakt door de inzet van vele stadsgenoten. Van bureau Heijs & Kokx en Framework die, net als tijdens de opening van het jubileumjaar, tekenen voor creatieve invulling, productie en regie. Tot de brandweer die een prominente en gedurfde rol speelt in het schouwspel. En vergeet ook de nationaal gevestigde muzikale namen en aanstormend Tilburgs talent niet die de adembenemende muzikale compositie vertolken.