Ziek deel 2 korte versie

Sociale netwerken, sociale contacten: deel 2 van dvd-serie ZIEK:
"Weet je wat pas ziek is? Je sociale netwerk zien verdwijnen in een black hole...! Dat is pas ziek!"

Deze uitspraak van Michel van het jongerenpanel ZIEK) wordt gedeeld door veel jongeren. Vooral zij die een periode doorbrengen in een instelling, herkennen dit probleem. Aanleiding tot het maken van deel 2 van de serie ZIEK).

 Op kunstzinnige wijze hebben Zeus Hoenderop (regisseur, scenarioschrijver en man van de productie), Faye Danaë Leijtens, het jongerenpanel en een cameraploeg een prachtige film gemaakt  over de invloed die opnames in instellingen hebben op je sociale netwerk. Net als in deel 1 van de dvd, zijn zij erin geslaagd het gevoel van de jongeren in beeld te brengen. Met muziek van Hans Timmermans is ook deze dvd een mooi visitekaartje voor de Participatiewerkplaats Jeugd in Noord-Brabant.

Lovende reacties

De landelijke première vond plaats op 4 juni bij het congres: "Dag van de Jeugdzorg" in Utrecht. Na een korte introductie door de jongeren werd de film vertoond. Na afloop waren er veel lovende en verrassende reacties.

Op 12 juni hebben veel mensen de Tilburgse première bijgewoond in Cinecitta. De reacties waren onverdeeld positief: een mooie film die goed aangeeft wat het effect kan zijn van vaak verhuizen. Iets wat helaas nog te veel voorkomt in de jeugdhulpverlening.

 Aan het einde van deze avond was er een verrassend optreden van jongeren die hun eigen rap presenteerden. Dit optreden was een levendig einde van een zeer geslaagde avond waarin getoond werd hoe jonge mensen op hun eigen wijze uiting kunnen geven aan hun ervaringen in de jeugdhulpverlening.

 

De dvd is op te vragen bij Gabie Vlems: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  (tel. 06-46 38 56 92).